Ми на зв’язку

ГромКонтроль: результати роботи у березні-2018

Друзі,  у нашому дайджесті – про ключові події та результати роботи Громадського Контролю у березні 2020 року.


У Дніпрі відбувся Форум прозорих закупівель


Як міськрада Дніпра зібралась ділити на “віртуальній” сесії міську землю


Epic fale. 38% прокурорів області не склали іспити під час переатестації: сумна аналітика


Який хабар пропонують в Дніпрі, аби не знесли АЗС?


Розслідування ГромКонтролю: як ремонт вулиці Короленко у самому центрі Дніпра, за який громада заплатить 120 млн грн, підвищить вартість нерухомості “друзів мера”

Як прокурор прогуляв суд під приводом… переатестації 

Про таку “витівку” прокурора Науменка з Дніпра повідомив у ФБ голова Правління Громадського Контролю Денис Селін:

“Этот прокурор вначале отказывался вызывать свидетелей, который могли дать показания против ряда бывших чиновников горсовета. А когда мы стали стабильно ходить на заседания, то прокурор просто перестал появляться. Он не появлялся весь декабрь на нескольких заседаниях, да и в марте снова не пришел,  неявку пробовал обосновать тем, что у него переаттестация. Но она была в другой день, а человек просто соврал суду”.
До речі, ГромКонтроль вже спрямував скарги на негідну повединку прокурора до Офісу Генерального прокурора та кадрових комісій.

Надважливі рішення ухвалюються лише під тиском кризи
Засновник Громадського Контролю Артем Романюков прокоментував рішення парламенту про відкриття ринку землі і про неможливість повернення націоналізованих банків:

“На жаль, ми знову ухвалюватимемо надважливі для країни рішення лише під загрозою справжнього економічного та політичного паралічу держави та ще й під акомпанемент якогось суцільного ватного ренесансу. Майже дежавю”.

Форум публічних закупівель у Львові
провів ГромКонтроль разом з партнерами на початку березня. Участь у заході взяли участь більше 300 зацікавлених слухачів.

“Сегодня Львов показал, что интерес к сфере закупок не снижается. Предприниматели, даже те кто не участвовал ни разу в тендерах, интересуются возможностями рынка публичных закупок, оцениваемого в 650 млрд грн”, – зазначив експерт Громадського Контролю Денис Баранець

ПОДІЛИТИСЯ