Ми на зв’язку

ГромКонтроль проти незаконного підвищення вартості проїзду в маршрутках Дніпра

І цю позицію ми відстоюємо у суді‼️

👉Ще влітку 2019 року команда Громадський Контроль звернулася до суду з вимогою визнати підвищення тарифу у маршрутках Дніпра незаконим. Адже традиційно мерія робить це із порушеннями норм.

‼️Тоді суд став на нашу сторону. Але міська рада та декілька перевізників, ТОВ «Автотранссервіс» та ТОВ «Технополіс», з цим не погодилися та подали апеляційну скаргу. І от днями пройшло перше судове засідання, яке має цікаві деталі🕵️‍♂️

👉По-перше, за кілька днів до суду перевізники, які не погодилися із першою інстанцією суду, передумали і написали заяву про відмову від своєї апеляції. А вже на судовому засідання вони знову передумали й просили суд не розглядати їх відмову. Окрім того, що цей хід відверто затягує розгляд справи, це ще й схоже на тиск мерії на перевізників.

🤷‍♀️А ще ми помітили, що сторону міськради представляють два юридичні представники. Хоча зазвичай захист мерії на судах представлений у складі однієї людини. Також до суду неочікувано з’явилися представники приватних компаній-перевізників, які до цього взагалі не відвідували судові засідання.

⁉️Про що це може свідчити⁉️ Про те, що питання законності встановлення тарифів на проїзд в маршрутках, вочевидь, є дуже актуальним як для міської влади, так і для приватних компаній, які здійснюють перевезення містян.

Вислухавши сторони, колегія суддів оголосила перерву. Наступне судове засідання відбудеться 30 січня 2020 року о 10:30.

ПОДІЛИТИСЯ