Ми на зв’язку

ГромКонтроль отримав важливу перемогу у суді

Суд зобов’язав надати нам інформацію, яка представляє суспільний інтерес

У жовтні 2019 році ми направили ряд запитів до міської ради Дніпра. хотіли дізнатися інформацію про призначення керівника скандального КП “Молодіжне творче об’єднання” (https://bit.ly/2UI9kMN ), про загадкові “відпустки” заступника міського голови Дніпра Михайла Лисенка восени 2019 року (якраз під час загострення скандалу довкола Центрального мосту) та про розміри премій і матеріальної допомоги, яку отримував сам міський голова.

До слова, досі частина документів мерії свідомо не оприлюднюється. Для цього екс-міський голова Іван Куліченко та чинний мер Борис Філатов видали два розпорядження. Тому наразі в Дніпрі залишається засекреченою інформація про премії співробітників мерії і заступників очільника міста, про догани, розпорядження та певні призначення. При тому, що політика приховування певної інформації суперечить нормам закону, практиці українських судів і рішенням Європейського суду з прав людини.

Так ось. Традиційно мерія не надала нам відповіді на запити. Тому ми звернулися до Окружного адміністративного суду. В кінці березня суд виніс рішення (https://bit.ly/2yw2KQI ).

Суд зобов’язав міськраду надати нам таки всю інформацію, яку ми запитували. Але суддя Олена Турова відмовилася скасовувати розпорядження Філатова. Ми підемо далі по судах, аби таки знести всі подібні розпорядження Філатова, Куліченка та інших.

ПОДІЛИТИСЯ