Ми на зв’язку

Гарні новини для школи №10!

Гарні новини для тих, хто слідкує за скандалом навколо території школи №10!

Одразу коротенький лікнеп: якщо ти депутат міської ради – це не означає, що тобі все можна. Не можна “пиляти” бюджет. Не можна приймати “зручні” рішення, як для себе, так і для друзів. Не можна красти. Бо в іншому випадку тобі можуть зробити “атата” через суд.

Як, наприклад, це сталося у випадку із нашою школою. Для тих, хто не пам’ятає, як все було – на землі навчального закладу хотіли звести багатоповерхівку.

Громадський контроль писав про це минулого року: тоді шляхом хитрої комбінації території під шкільними майстернями у навчального закладу просто відібрали, спиляли там дерева і вже готові були починати будівництво (подробиці тут). Серед фігурантів справи ми виявили фірму “Промпоставка-А”, пов’язану з родичами депутата міської ради Геннадія Глядчишина. Напевно, діти Геннадія не вчаться і не вчилися в наших школах, тому пан Глядчишин може не знати, що до навчальних закладів краще ставитися з повагою. А якщо врахувати той факт, що депутат вже визнавався судом винним по факту конфлікту інтересів і вже був помічений у зловживаннях під час закупівель… Можемо лише порадити пану Геннадію бути трохи скромнішим.

Тож. Батьки школярів дізналися про аферу, почали шукати варіанти рішень. Що ми тоді тільки не робили. Громконтроль написав запит до НАБУ, НАБУ – запит до Держгеокадастру. Там відповіли: рішення міської ради було прийнято з порушеннями чинного законодавства. Тоді в міськраді призупинили будівництво на шкільному подвір’ї. Потім за справу взялася прокуратура, з’явилося звернення до суду.

А тепер, за рік, суд першої інстанції визнав рішення міськради і договір оренди землі незаконними. Ну краса ж! Бачите, з нашими прокурорами і судами ще не все втрачено. І не все куплено, що теж важливо. Лишається тільки дочекатися, хто з посадовців понесе відповідальність за такий зухвалий дерибан шкільної землі. Хтось знайдеться ж?

ПОДІЛИТИСЯ