Ми на зв’язку

Форум із закупівель у Дніпрі зібрав 150 підприємців

🔥Бізнесмени, керівники компаній та експерти із публічних закупівель – у Дніпрі пройшов масштабний форум для постачальників🔥

👉Організатори події – Громадський Контроль разом c Державним підприємством Prozorro, TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах, Держзакупівлі.онлайн, ЮК “Правое Дело”

🔥Топ-спікером заходу став директор Державного підприємства Prozorro Василий Задворный (Vasyl Zadvornyy). Він розповів про новації і свіжі можливості, які відкриває система електронних закупівель для бізнесу🔥

👉А можливості – широкі і цікаві. Адже з осені 2019 року Верховна Рада ввела важливі новації в роботі Prozorro, і ринок публічних закупівель став доступнішим для бізнесу.

✅Під час Форуму йшлося про те, які товарні ніші для підприємців відкрив перший державний Інтернет-магазин для публічних закупівель Prozorro Market: це майданчик, де державні та муніципальні органи можуть закуповувати товари і послуги у перевірених постачальників за оптимальними цінами.

✅Також обговорювалася тема посиленої відповідальності для замовників.Адже не секрет, що замовники нерідко використовують цілий арсенал засобів, щоб провести закупівлі “під своїх” постачальників. Використовуючи можливості Prozorro не для економії коштів громади або держави, а в своїх інтересах.

✅Під час Форуму експерти розповіли учасникам, за які порушення штрафує Антимонопольний комітет, які є повноваження для перевірок закупівель за публічні кошти у Держаудитслужби

✅Важливий блок питань присвячений відстоюванню бізнесом своїх інтересів. Спікери наголошували: нове законодавство – на захисті прав постачальників, бізнесменів, які хочуть чесно, прозоро і на конкурентних засадах продавати державним або муніципальним структурам товари і послуги.

✅Учасники Форуму із закупівель в Дніпрі разом розібрали практичні кейси, які були взяті з життя та досвіду роботи самих підприємців, і вчилися проактивно відстоювати свої права в закупівлях.

Захід проводиться за підтримки Європейського союзу і проекту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність в державному управлінні та послуги / TAPAS».

ПОДІЛИТИСЯ