Ми на зв’язку

Екснардепа з Дніпра затримали на передачі хабаря розміром 17 тис.$

13 січня правоохоронці затримали колишнього нардепа ВР з Дніпра Андрія Немировського, який погорів на даванні хабаря в 17 тис. $. Немировський є радником держекоінспекції. За 17 тис. $ він зобов’язався допомогти з видачею висновку оцінки впливу на довкілля Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, тобто намагався за гроші “розв’язати питання” одному з сільгосппідприємств.

Майже відразу після складання повноважень депутата ВР, Немировський купив нову квартиру і автомобіль. Цікаво, сума його доходів та заощаджень не більше ніж 300 тис. грн. Цих грошей точно не вистачило б на покупку нерухомості та автівки, при тому що він сильно занизив їхню вартість. Помітно, що з математикою в нього не дуже.

  • 1) Квартира Немировського площею 108 кв. у Києві (вул. Академіка Лебедєва, неподалік парку Феофанія) згідно з декларацією коштує 1,87 млн грн, але реальні ціни на нерухомість в тому районі 3,5-5 млн грн.

Це затримання пояснює низку моментів:

  • 1) Радники в держорганах часто виступають як посередники передачі хабарів.
  • 2) Звичка отримувати чиновниками/депутатами бонуси є невикорінною та їх спосіб життя треба перевіряти протягом року після депутатства.
  • 3) Європейська солідарність/БПП на словах педалюють за розв’язання екологічних проблем, проте фактично їхні ексдепутат за розв’язання екологічних питань передають хабарі, а фракція провалює голосування за екозакони.

І викликає питання:

  • 1) Чим 2 роки займалось НАЗК і чому не було перевірок?
  • 2) Чи буде реакція від міністерства захисту довкілля та природних ресурсів?
  • 3) Кому Немировський мав передати хабар і чи сяде ця людина?

Звичайно, було б добре якби САП та НАЗК перевірила Немировського і таки забрала незаконно нажиті активи, але мало хто вірить, що НАЗК на це здатне.

P.S: Довести передачу хабаря в суді доволі просто, тому Немировському дуже дорого обійдеться вирішення цієї справи.

Декларація Немировського за 2019 рік

Посилання на новину з сайту генпрокуратури

ПОДІЛИТИСЯ