Ми на зв’язку

День 71

1) Росіяни закинули в Україну майже всі резерви, які були зосереджені в Білгородській області. Додали 5 БТГр, загальна кількість сягнула 92 БТГр, доукомплектували ряд частин, в звʼязку зі значними втратами за останні 3 тижні.
2) Наші війська навколо Харкова продовжують звільняти села. Ряд піхотних підрозділів рф наразі дочищаються ЗСУ. До Харкова наразі дострілюють в основному з градів/смерчів/ракет. Зеленим на карті зображені звільнені території, що підтверджено генштабом.
3) За останній тиждень війська рф особливо не просунулися. Найбільше досягнення – захоплення села Ямпіль (2000 мешканців), яке знаходиться на схід від міста Ізюм. Зеленим на карті позначено, те що звільнено та підтверджено генштабом. У Запорізькій, Херсонській областях усі без змін.
4) На початку вторгнення у військ рф біля кордону було 1800 танків. За 20 років вони модернізували або випустили нових сумарно 1200 танків. З урахуванням втрат (1092) орієнтовно залишилося не більше 40% сучасних танків. Інші танки РФ зразка 1960-1980 років без тепловізорів, крутих прицілів/оптики та додаткової броні.
5) Останні два тижні війська рф зазнають великих втрат техніки, які можна порівняти з першими тижнями війни. Загальна кількість танків, що зайшли в Україну з початку другого етапу, не більше 1260. З них знищено 330 (26%). Загальна кількість БМП/БТР, що зайшли на другий етап – 3165, втрати склали 669 (21%). Навіть враховуючи поповнення резервів, орки втратили 20 БТГр живої сили та техніці. Другий етап триває 19 днів.
6) Втрати авіації показово позначаються навіть на техніці, яка буде на параді в рф 9 травня. На відміну від минулих років, там не буде винищувачів-бомбардувальників Су-34. Хоча на початок війни у рф було 127 нових Су-34, а збили/пошкодили ми понад 30% таких літаків, вільних пілотів та машин, які можуть бути на параді, схоже, у них немає.
7) Основні сили противника зосереджені біля Ізюма — 22 БТГр і на схід від нього ще 20 БТГр. Ворогам вкрай складно даються водні перепони, зокрема річка Сіверський Донець (відображено на карті). Ця річка проходить як Харківською, так і Донецькою та Луганською областями. Зараз орки намагаються скрізь дійти до річки Сіверський Донець, але поки що це їм не вдається. Тільки в районі Ізюму військам рф вдалося закріпитися на іншому березі річки Сіверський Донець. Саме тому рф там зосередила великі сили і вже 3 тижні безрезультатно намагається посилити наступ.
😎 Бюрократичні процедури працюють повільно у всіх країнах і той самий ленд-ліз, сподіваємось, повноцінно запрацює через місяць. Але 80 гаубиць з США вже в Україні, та в найближчі 10 днів ми побачимо їхню роботу на фронті. Враховуючи те що відстань від нинішніх позицій РФ до наших державних кордонів на сході близько 80 км, а гаубиці стріляють на 30-40 км, отже ЗСУ зможе добре прорідити позиції РФ.
Віримо у ЗСУ!
Все буде Україна!
P.S. Вчора одне з відео удару ракети, яке гуляло мережею (і орківськими телеграм-каналами), знято в ситуаційному центрі Дніпра. З огляду на те, що доступ туди має лише поліція та співробітники міськради, виникає питання — які ще відео зливаються?
Це може бути одне з найшвидших розслідувань СБУ, тому, про всяк випадок, Denis Selin написав їм листа. 🥰

Дана публікація підготовлена в рамках проекта що реалізується ГО “Платформа Громадський Контроль” та фінансується Європейською Комісією. За зміст публікації несе відповідальність ГО “Платформа Громадський Контроль”

ПОДІЛИТИСЯ