Ми на зв’язку

День 60

Судячи з втрат, війська рф почали проводити свій так званий другий етап вторгнення минулої суботи (16.04.2022).
1) За 8 днів вони втратили 111 танків та 256 БТР/БМП. Це порівняно з втратою техніки в 8 БТГр (батальйонно тактичних груп). Відзначимо, що у них зібралося для другого етапу близько 87 БТГр і вже 8 з них втратили техніку. Тобто, після відновлення/ремонту та передисклокації відремонтованої техніки, перед другим етапом вони вже втратили 10% повторно зібраного угруповання. Раніше з-під Києва орки вирішили відходити, коли потрапили в напівоточення, сумарно втративши в тому напрямку 25-40% техніки.
2) За останні 3 дні війська РФ значно посилили спроби прориву і як наслідок значно збільшили свої втрати (стосовно перших днів другого етапу). Щоденні втрати можна порівняти з втратами на 2-3 тижні війни. Особливого успіху війська рф не мають.
3) Блакитним кольором на карті позначено ділянки, які вдалося захопити оркам за останні 8 днів. Основна захоплена ділянка біля Ізюма, на ній н ерозташовані села, через що було вкрай складно вести оборону. Він також швидко може бути повернутий, коли ЗСУ проводитиме контрнаступ. Усі критичні точки ЗСУ утримує та не дає пройти ворогові.
4) Про Артилерію. У 2014-2022 році наші ІТішники (Армія SOS) розробили програму зв’язку для артилерії та інших підрозділів, щоб інформація виводилася на планшети і було зручно робити наведення артилерії. Туди ж підтягується інформація з дронів. Такої чи подібної системи армія рф не має.
Дрони перепрошиваються волонтермами з Армія SOS, щоб наші війська мали ці переваги. Великі фонди передають дрони на перепрошивку перед їх відправкою до лав ЗСУ. І хоч у рф набагато більше артилерії, зв’язка наша артилерія + дрони дозволяє бити точніше. Наразі країни заходу постачають нам близько 200 високоточних гаубиць/артилерійських систем, деякі з них можуть працювати безпосередньо за GPS координатами. Отже, як тільки ці системи доїдуть до фронту і будуть освоєні нашими військовими, ми матимемо переваги.
ЗСУ веде маневрену війну, а за маневреної війни головне зберігати особовий склад і техніку. Цього тижня США планують схвалити Ленд-Ліз, тоді за 3 тижні ситуацій на фронті точно змінитись на нашу користь і перемога почне наближатися значно швидше.
Віримо у ЗСУ!
Все буде Україна!
P.S.1) Коротко про систему Крапива для артилерії https://armyinform.com.ua/…/dlya-chogo-kropyva…/
2) Один середній БТГр 11 танків 33 БМП/БТР і приблизно стільки ж ми знищуємо на день.
3) Карти https://liveuamap.com/
та https://deepstatemap.live/

Дана публікація підготовлена в рамках проекта що реалізується ГО “Платформа Громадський Контроль” та фінансується Європейською Комісією. За зміст публікації несе відповідальність ГО “Платформа Громадський Контроль”

ПОДІЛИТИСЯ