Ми на зв’язку

Чого злякалися?

Представника ГО Громадський Контроль видалили із зали під час судового засідання за справою керівника КП Гідроспоруди. Тим самим судовий процес  несподівано закрили від громадськості.

В Дніпрі суд розпочав розгляд справи щодо керівника КП Гідроспоруди Лазарєва. Як ми вже розповідали, підприємство сплатило за ремонт Лади більше грошей, аніж коштує ця машина загалом. За висновками слідства, комунальне підприємство переплатило 186 тис грн, чим і заподіяло шкоду бюджету. 

А суд (диво!) навіть відправив керівника КП під цілодобовий домашній арешт.

За цією справою сьогодні пройшло засідання Жовтневого районного суду (номер справи 201/6369/20, cуддя Ополинська І.Г.). Оскільки судові засідання, окрім певних випадків, є публічними, на суд прийшов активіст Громадського Контролю – у якості “вільного слухача”.

Але, дізнавшись про присутність представника громадськості, адвокат підсудного Лазарєва фактично зажадав закрити процес від широкого загалу – виступив з клопотанням до суду про видалення представника нашої команди. 

Прокурор у відповідь на запитання судді –  яка його позиція щодо видалення вільного слухача? – сказав, що не заперечує проти видалення активіста. Суддя Ополинська влаштувала фактичний допит представника громадськості. Після цього ухвалила з голосу – видалити вільного слухача із засідання. 

При цьому формально процес не оголошувався закритим. Однак суддя на догоду адвокату чиновника, підозрюваного у зловживаннях,  заборонила представникам громадськості бути присутнім на засіданні 

Ми слідкуватимемо за перебігом подій та з великою пересторогою чекає на майбутнє рішення у цій справі. Адже ставлення судді до публічності процесу дає підстави сумніватися в об’єктивності розгляду.

ПОДІЛИТИСЯ