Ми на зв’язку

Бюджет участі від ГромКонтролю: підсумки-2019

Ви мабуть чули про такий проект як “Бюджет участі”?
☝️Це – європейська практика, яка дозволяє громадянам подати свої ідеї задля поліпшення життя громади. Все просто – подаєте свої проекти і голосуєте за цікаві ідеї. Проекти, які найбільше підтримають мешканці, реалізуються за рахунок мiста.

👉“Бюджет участі” (або Громадський проект) вже декілька років реалізується у Дніпрі. І команда Громадський Контроль доклала багато зусиль, аби не тільки запровадити цю ініціативу у нашому місті, а й зробити її проведення прозорою та чесною.

😉А ще разом з волонтерами V-jet ми створили та розвиваємо платформу http://ci.org.ua та надаємо усім охочим містам та громадам методичні рекомендації щодо реалізації конкурсу проектів. Так от. Минулоріч до проведення конкурсу проектів на базі платформи Бюджет участі від Громадський Контроль долучилися вісім громад із різних областей України! Це Бобровицька, Гніванська, Козівська, Немирівська, Оріхівська, Семенівська, Сновська та Хмільницька громада. Ось мапа учасників – https://goo.gl/sH43kB .

👉Громади за 2019 р. провели (або проводять) на базі платформи Бюджет участі 18 конкурсів. Козівська та Немирівська ОТГ провели аж два конкурси за рік, а Сосницька громада в кінці 2019 року почала ще один конкурс, який наразі знаходиться на стадії реалізації.

Загалом у 2019 році через платформу http://ci.org.ua подано 225 проектів. За них проголосували більше 20 тисяч користувачів, а переможцями стали 89 проектів.

Громадський Контроль покращує інтерфейс платформи, надає методичну допомогу та консультації громадам та містам, які впроваджують у себе конкурси проектів Бюджет участі.

ПОДІЛИТИСЯ