Ми на зв’язку

АвтоМайдан призвал мэра Филатова до 24 июня уволить экс-беркутовца из горсовета Днепра

Общественная организация обещает “организовать акции протеста в том формате, в котором проводила их во время Майдана  против покровителей “Беркута”

Ситуация в Днепре, где руководителем охранной структурой горсовета (КП “Муниципальная полиция”) назначен бывший командир “Беркута” Ткаченко, вызвала серьезный резонанс по всей Украине.

После масштабного митинга протеста, который провел Громадський Контроль 1 июня, к требованию уволить одиозного силовика из городского совета присоединились ведущие общественные организации страны.

Организация АвтоМайдан, сыгравшая важную роль в борьбе против диктатуры Януковича, разместила на своей страничке в ФБ обращение к городскому голове Б.Филатову с требованием уволить экс-командира “Беркута”. Обращение также подписали Платформа Громадський Контроль, общественная инициатива “ЗОВ” и партия ДемАльянс.

 

“Звертаємося до вас з приводу призначення керівником КП “Муніципальна поліція” у Дніпрі Ткаченка Андрія Івановича, полковника міліції. Який у 2014 році займав посаду командира БМОП “Беркут” ГУМВС у Дніпропетровській області і брав активну участь у силовому протистоянні з учасниками мирних акцій протесту на Майдані Незалежності в Києві та в інших містах України під час Революції Гідності”

 

Общественники отмечают, что есть достоверные данные о том, что “підрозділи Дніпровського “Беркуту”, підпорядковані на той час Ткаченку, були задіяні в декількох спробах штурму Майдану, мали зброю й набої, а значить могли бути причетними до побиття протестувальників та навіть вбивств учасників протестів.  

Саме через це Андрій Ткаченко фігурує під номером 3 в розділі “Працівники міліції, які брали участь у жорстокому побитті учасників Євромайдану в Києві” люстраційного списку, який склали активісти Євромайдану в 2014 році”, – подчеркивается в обращении.

 

Назначение бывшего беркутовца, отмечает АвтоМайдан – “це плювок в обличчя загиблим Героям Небесної Сотні, всім тим, хто постраждав чи був покалічений співробітниками “Беркуту” і тим мільйонам людей, що вийшли на Майдани”

 “Вимагаємо негайно звільнити екс-очільника Дніпровського “Беркуту” Ткаченка Андрія Івановича з посади директора КП “Муніципальна поліція” м. Дніпро у зв’язку з обґрунтованою підозрою щодо причетності Ткаченка та його екс-підлеглих до злочинів, скоєних проти активістів Майдану”, – подчеркивает в своем обращении АвтоМайдан. – Сподіваємося, що одного тижня (до 24.06.2017р.) вам вистачить, щоб прийняти вірне рішення. В іншому випадку ми змушені будемо організовувати акції протесту в тому форматі, в якому ми їх проводили під час Майдану проти тодішніх покровителів «Беркуту».

ПОДІЛИТИСЯ