Ми на зв’язку

Анонс: презентація нової платформи Прозорості та Підзвітності місцевих рад

Пам’ятаєте рейтинг Прозорості 100 найбільших міст України? Ми ж розуміємо, що формально прозора влада – не завжди ефективна влада і не завжди підзвітна. Тому протягом останніх мiсяцiв Громадський Контроль разом з партнерами Transparency International Ukraine (Transparent Cities) та Центр громадського моніторингу та досліджень розробляли нову методологію вимірювання Підзвітності, що відрізняється від методології Прозорості  більш практичною перевіркою та долученням до оцінки громади та активістів.

Крім того, ці дві методології тепер зацифровані на єдиній електронній платформі Прозорості міст, котру вже 8 грудня буде презентовано нами!  

Дізнайтеся на презентації, як використувувати платформу, зареєструвавшись тут: https://bit.ly/373EwL1

Оцінивши міста по двом методологіям, ми отримаємо рейтинги Підзвітності та Прозорості міст, котрі можемо порівняти між собою на платформі та побачити, де ж реально міські ради “косячать” — ведуть прозорі сайти, але по факту не розв’язують проблеми громади. Також, користуючись електронною платформою, громадяни зможуть залишати свої відгуки про роботу міських рад та отримувати відповіді на них, що також впливатиме на рейтинг Підзвітності міста.

Платформа гарно адаптується до різноманітних гаджетів, має мобільну версію і дуже прості способи реєстрації та авторизації.

Зовсім скоро побачите платформу на власні очі та зможете активно включатись у її тестування та використання.
Новинка створюється у рамках проєкту «Онлайн-платформа Transparent Cities: взаємодія громадянського суспільства та органів місцевого самоврядування для кращої підзвітності та належного врядування». Проєкт фінансується Європейським Союзом.

ПОДІЛИТИСЯ