Ми на зв’язку

Аналіз 21-го тижня війни.

1) За останній тиждень почастішали обстріли Нікополя з боку окупантів. Ворог міг це робити кілька місяців підряд, проте активізувався саме зараз. Обстріли ведуться з іншого берега Дніпра, зі сторони Енергодару там менш як 10 км. Впіймати РСЗВ противника на контрбатарейному вогні не так просто і на це потрібен час, тому обстріли Нікополя можуть продовжуватися.
2) ЗСУ у відповідь на обстріли Нікополя знищили частину бази військ РФ під Енергодаром разом із кількома одиницями техніки та десятками окупантів.
3) Протягом тижня лінія фронту глобально не змінилася. Ряд підрозділів ЗСУ активізувалися і почали захоплювати “язиків” із військ РФ на окупованій території. Якщо подивитися на карту пожеж NASA, то побачимо, що вони були в більшій кількості по лінії Сіверськ – Бахмут, біля Василівки (Запорізька область) та в Херсонської області. При цьому, за даними Генштабу, наша артилерія наразі досить активна і це підтверджується великою кількістю пожеж на окупованій території.
4) ЗСУ розпочали другий етап підготовки контрнаступу у Херсонській області. На першому етапі було знищено основні склади РФ на правому березі Дніпра. Нині знищуються різні радіолокаційні системи, ППО та шляхи логістики. Було знищено комплекс “Підліт” з 3-х машин. Це сучасний комплекс 2016 року, який виявляє ракети та інші повітряні цілі на відстані до 200 км та передає на ППО С-300/С-400 інформацію для збиття. І, як бачимо, вони не змогли убезпечити себе і були знищені. Також біля Каховської дамби надточним ударом було знищено комплекс боротьби з безпілотниками Репелент-1.
5) За тиждень було завдано щонайменше 8 ударів по Антонівському автомобільному мосту. Фактично йде системне відрізання шляхів постачання військ РФ на правому березі Дніпра (біля Херсона та вище). Враховуючи, що через річку Дніпро окупанти контролювали лише 3 мости, з яких Антонівський залізничний міст (1) вони бояться використовувати через високу ймовірність попадання ЗСУ до залізничного складу, то тепер і Антонівський автомобільний міст (2) не використовують для важкої техніки. Тепер маршрут логістики збільшився на 70-100 км. Якщо відстань від фронту до бази боєприпасів 120 км, то за добу одна машина із завантаженням-розвантаженням робить тільки одну ходку. При необхідності ЗСУ може тимчасово перервати й постачання через Каховську дамбу (3), знищивши поряд невеликий місток через шлюзи (не руйнуючи дамбу).
6) За тиждень військ РФ втратили 37 танків та 60 БМП/БТР, сумарно 97. У активні фази за тиждень військ РФ втрачали по 300-400 танків/БМП/БТР. Останні 7 тижнів показують, що РФ не може накопичити війська, щоб зробити тиск на фронті таким який був у перші тижні війни або наприкінці квітня.
7) З урахуванням активізації на Херсонському напрямку і того, що багато наших військових зараз закінчують 4-місячне навчання (почате у березні-квітні), скоріше за все, у найближчі 2-4 тижні варто очікувати на хороші новини.
Віримо у ЗСУ!
Все буде Україна!
Дивіться цей пост у відеоформаті та підписуйтесь на наш канал:
https://cutt.ly/qL4s6B9

Дана публікація підготовлена в рамках проекта що реалізується ГО “Платформа Громадський Контроль” та фінансується Європейською Комісією. За зміст публікації несе відповідальність ГО “Платформа Громадський Контроль”

ПОДІЛИТИСЯ