Ми на зв’язку

68 день війни…

1) Минуло 16 днів так званого другого етапу вторгнення. З його початку на території України зайшло 65 тис. військових РФ. На сьогодні вони вже втратили вбитими та пораненими від 10 до 15 тис. або 23%. Тобто, приблизно 3700 убитих. Співвідношення вбитих та поранених зазвичай 1 до 3 (або 1 до 2,5).
2) У другому етапі війська рф втратили 286 танків (25%) та 576 БМП/БТР (19%). Спочатку орки заводили на наші території 2515 БМП/БТР, але потім довезли ще. Тому, сумарно завели близько 3000 БМП/БТР.
3) За даними британської розвідки, найбоєздатніші війська орків за весь час війни зазнали величезних втрат і зараз залишилося дуже мало боєздатних елітних підрозділів (ВДВ, спецпідрозділи). Менше третини!
4) За останні 4 дні глобальних відступів супротивника не було. Йдуть бої за невеликі населені пункти, лінія фронту рухалася менш ніж на один кілометр. Або ворог вирішив перегрупуватися для подальшого наступу, або вони виснажені і не можуть активно наступати. Якщо війська рф виснажені, вони скоро підуть в оборону. Найближчий тиждень покаже.
5) За останні 9 днів наші війська збили лише 1 вертоліт РФ. Що опосередковано показує — гелікоптери стали значно рідше підтримувати наступ піхоти та бронетехніки. Схоже, знищені раніше 155 вертольотів (45%) таки дають ефект і пілоти вертольотів не дуже охоче вилітатають.
6) Загальні втрати безпілотників рф 271 шт., а за другий етап 133. Мінімальна кількість безпілотників на початок була 480, наші військові збили 56%. Проте, орки стали залучати безпілотники, що раніше були у міністерства надзвичайних ситуацій (це помітно з маркування збитих БПЛА). Скільки безпілотників передало МНС у війська рф — невідомо.
7) Під час В’єтнамської війни керівництву США радники не завжди давали повну і своєчасну ситуацію за станом на фронтах. Схоже на те, що аналогічно політичному керівництву РФ не дають повну своєчасну картину щодо ситуації на фронтах або вони вважають, що так звані воїни рф — це герої MARVEL.
Але ми знаємо, хто в цій війні герої і супергерої 😉
Наші міністерства, союзники та волонтери оснащують наші війська сучасними засобами зв’язку, розвідки та озброєнням. Як наслідок це все більше позначатиметься на полі бою.
Віримо у ЗСУ!
Все буде Україна!

Дана публікація підготовлена в рамках проекта що реалізується ГО “Платформа Громадський Контроль” та фінансується Європейською Комісією. За зміст публікації несе відповідальність ГО “Платформа Громадський Контроль”

ПОДІЛИТИСЯ