Ми на зв’язку

‼️114 мільйонів на піар, або хто збагатився на передвиборчій “сітці” мерії‼️

Розглянемо, як збагатилися люди, які відповідають за піар мерії. Неформальний куратор піар-напрямку – заступник мера Філатова Олександр Сидоренко. Зараз Сидоренко обрався депутатом від ОПЗЖ (був 3-м номером у списку). Також це та людина, яка відповідала за інформаційну політику команди Філатова, і куратор передвиборних “сіток”.

За піар відповідав Департамент з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровського міськради і підконтрольні йому КП “Організаційно-аналітична служба” ДМР та інші. Витратили, за нашими підрахунками, за неповні 3 роки 114,3 млн грн на “висвітлення діяльності” Дніпровської міськради. Хоча, фактично, ця гігантська сума була витрачена на піар Філатова, його команди і нового політичного бренду за наші з вами гроші.

Якщо подивитися на декларацію Сидоренко, то у нього є будинок в м.Підгороднє (86 кв.м), який він купив у 2005 році за 6000 $. Зараз ціна такого будинку приблизно в 6 разів вище.Також в 2019 році заступник мера від дружини отримав квартиру на вул. Ярослава Мудрого: зараз така квартира коштує близько 50 000 $. Також йому дісталася машина Lexus ES 350 (мінімальна ціна нової машини зараз 1 616 103 грн)

Сім’я чиновника в 2020 році придбала квартиру в ЖК “Best House” площею 152 кв.м на вул. Мандриківській (ж/м Перемога), вартість такої квартири – більше 2 млн. грн, але випадково Сидоренко це не відобразив у декларації, чим порушив закон. Як ми розуміємо, він банально не може пояснити, звідки дохід на квартиру.
Документи тут

Другий куратор схеми – Олена Куян, заст.начальника департаменту, який відповідає за цю схему. Куян балотувалася під 4-м номером за списком ОПЗЖ. Вона в 2018 році купує квартиру внизу пр.Поля площею 53 кв.м за 119 180 грн (при тому, що ринкова вартість 2-кімнатної квартири тут – 890 000 грн і вище).
Ціна явно занижена, оскільки пояснити, звідки гроші, вона не може.

У 2019 Олена купує MITSUBISHI ASX за 226 тис.грн

Також в 2019 році Куян купує половину домоволодіння площею 226 кв.м. Згідно з декларацією, за половину будинку сплатила 960 000 грн, але навіть цю суму вона пояснити не може.

Друга половина домоволодіння оформлена на Артема Іонесяна. Він в декларації вказав, що його частина куплена за 690 тис. грн. Що дешевше на 270 000 грн, аніж половина, яку купувала Куян. Артем 3 роки працював директором парку ім.Шевченка. Цікаво те, що в Артема за цей час з’явилося дві машини: Хюндай Соната (235 тис.грн) та FORD ESCAPE (272 тис.грн)

Також в 2019 році Артем придбав ще квартиру на пр.Поля площею 29 кв.м за 283 тис. грн. А у вересні 2020 році Іонесян купив ще одну квартиру, цього разу – на Набережній Перемоги, 50 (площа 48 кв.м). Ціна такої квартири – близько 40 000 $

Якщо ви думаєте, що директор парку Шевченка настільки багато заробляє, що може так спокійно купувати квартири і машини, то ні. В середньому він заробляв близько 10 тис. грн на місяць, за рік – 100-150 тис. грн.

З урахуванням ринкових цін виходить, що він витратив близько 2,5 млн грн. Але за всі останні роки його дохід склав менше 0,5 млн грн. Ось така кумедна математика.

Секрет в тому, що йому близька Юлія Юнаш, яка обіймає посаду заступника директора в КП з піару. Крім своєї власної квартири на бульварі Рубіновий, вона спільно з Іонесяном володіє квартирою у верхній частині пр.Поля. Він навіть однією квартирою володіє з нею спільно. Треба враховувати що Артем Іонесян балотувався від ОПЗЖ до обласної ради під номером 22.
Документи

На тендери з піару витрачено більше 100 млн грн з бюджету Дніпра, але майже всі тендери на піар-послуги розігрували “між своїми”. І, як бачимо, всі учасники схеми дуже непогано обзавелися нерухомістю і деякі з них навіть стали депутатами.

Всі зібрані матеріали передаємо правоохоронцям (НАЗК, НАБУ, поліція)

P.S. Всі бажаючі можуть підтримати нашу діяльність https://gromko.org.ua/pidtrymaty/

ПОДІЛИТИСЯ