Ми на зв’язку

Пройшло 6 тижнів війни

1) Загальні втрати танків РФ за 6 тижнів склали 698 з 1800 тих, що зайшли на територію України або 38%. За останній тиждень втрати танки збільшилися на 4,5%(+84 танки). Загальні втрати бронемашин (БМП/БТР) склали 1891 із 4100 або 46%, за тиждень втрати збільшилися на 4% (+156 шт. бронемашин).
2) За 20 років війська РФ сумарно купила нових та удосконалили старих 1200 танків. Тобто було 1200 сучасних, а решта – це стара техніка 30-60-річної давності. Уже знищено від 30 до 45% всіх сучасних танків орків. Радянські танки мають застарілу електроніку, системи прицілювання, захисту та іншого. Тому орки в подальшому на поле бою зможуть підтягувати лише давні танки, які набагато легше збивати не лише з NLAW, Jevelin чи стугнами, а й радянськими протитанковими ракетами.
3) Останніми днями впало число підбитих танків орків. Причин декілька: 1) Бої з використанням танків здебільшого перемістилися на донецький регіон, а там багато танкових з’єднань раніше вже постраждали і інші не рвуться вперед. 2) Танки, що перекидають із півночі України, ще не відремонтовані і не приведені в нормальний бойовий стан.
4) Основний упор наступу орки зробили на схід від Харкова, через Куп’янськ та Ізюм у бік Слов’янська-Барвінкова. На даний момент близько Ізюму орки зібрали 15 БГТр, це багато, тому що це більше, ніж у всій Херсонській області (менше 10 БГТр). Але це все, що вони змогли підтягнути та змусити воювати. Багато підрозділів орків, виведені з півночі України, масово відмовляються повторно заходити на територію України і, швидше за все, додаткові сили зайдуть не раніше ніж через 2-5 днів.
5) Останні дні в районі Ізюму орки не просуваються, а перед тим просувались зі швидкістю 5-10 кілометрів на день, а за минулись тиждень просунулися менш ніж на 20 км. Рух орків там іде двома дорогами. У бік Слов’янська вздовж дороги частково лісиста місцевість і вони поки що не ризикують прориватися там, боячись великих втрат. Саме там зі стуги збили вертоліт (К-52). Друга дорога у бік Павлограда дорого проходить через укріпрайон біля Барвінкового (трохи нижче Ізюма).
Від позиції орків до самого Павлограда дорогами — 140 км., отже, ті, хто думає, що орки можуть швидко дійти Павлограда, помиляються. А до Дніпра дорогами їм 215 км. Також слід звернути увагу, що Ізюм вони брали 25 днів (з 8 березня до 2 квітня).
6) Останні тижні ракетами по нашій області та ряду сусідніх обстрілювали в основному нафтобази та залізничні вузли. Орки так намагалися зупинити передислокацію наших військ та бронетехніки на Донбас. Але туди вже перекинуто посилення і ще додатково перекидатиметься.
Віримо у ЗСУ. Саме за рахунок дій ЗСУ та завдяки тому, що вони завдали величезних втрат оркам, було звільнено 3 області (Київська, Чернігівська, Сумська). Інші області теж будуть звільнені.

Дана публікація підготовлена в рамках проекта що реалізується ГО “Платформа Громадський Контроль” та фінансується Європейською Комісією. За зміст публікації несе відповідальність ГО “Платформа Громадський Контроль”

ПОДІЛИТИСЯ