Ми на зв’язку

13 серпня – суд щодо ремонту Нового мосту

Друзі, поки епопея довкола ремонту Центрального мосту потрохи забувається, судовий процес щодо цієї справи тільки набирає обертів‼️

🧑‍⚖️І завтра, 13 серпня, в Красногвардійському райсуді (проспект Пушкіна, 77-Б) відбудеться судове засідання, де директора Департамента благоустрою та інфраструктури Михайла Лисенка та ще низку топ-чиновників мерії звинувачують в серйозних розкраданні коштів під час ремонту моста. 👀Початок о 15:00👀

😟Ремонт Нового мосту у Дніпрі перетворився на епічний “довгобуд”, який розтягнувся на два роки. Дніпряни багато місяців були змушені стояти у заторах, витрачати купу часу та нервів, аби дістатися через переправу до роботи або дому.

‼️ У вересні 2019 року правоохоронці оприлюднили скандальні подробиці “ремонту”: зокрема, у записаних розмовах посадовці департаменту благоустрою, який очолює Михайло Лисенко, обговорювали з одним з підрядників, як можна знизити витрати матеріалів на відміну від зафіксованих у документах.

👉У той же час були вручені підозри кільком чиновникам Департаменту благоустрою та інфраструктури, а його очільника пана Лисенка оголосили у розшук. Втім чиновник несподівано отримав рішення суду про запобіжний захід у вигляді застави, повернувся у Дніпро та продовжив керувати департаментом.

👀Суд над чиновниками мав розпочатися у жовтні, але судові засідання кілька разів переносилися. Потім почався карантин і суд відклали у “довгий ящик”. Коли розгляд справи нарешті поновили, то під приводом все того ж “карантину” нам відмовили у присутності на суді. Хоча згідно до Закону судочинство в Україні – публічне та відкрите. На порушення будемо реагувати оперативно: до речі, одна з працівниць суду після цього вже фігурує в ЄРДР.

Запрошуємо усіх бажаючих прийти до суду, адже тільки розголос та увага громадськості не дасть “злити” справу та допоможе добитися справедливого рішення.

ПОДІЛИТИСЯ