Ми на зв’язку

Корупційні корабліки по-дніпровськи

Ви ж не сумнівалися, що в міськраді Дніпра пиляють гроші абсолютно на всьому? Ми ось кожен раз не хочемо в це вірити. Але, на жаль, реальність інша.


Пам’ятайте річкові трамвайчики, які запустили під час ремонту Центрального мосту? Влітку 2019 року через ремонт мосту в Дніпрі утворився справжній транспортний колапс. Дніпряни стояли в постійних пробках і чергах на громадський транспорт. Щоб якось вийти з важкого становища, в міськраді не придумали нічого іншого, як запустити річкові трамвайчики через річку Дніпро, з правого на лівий берег і назад. 

Звичайно ж, піарилися на цьому всі кому не лінь – починаючи від мера і до чиновників.

І ось слідство встановило, що й на цих корабликах діячі з міськради встигли вкрасти 1,2 млн грн (як несподівано). 

Як це вдалося? Зараз розповімо. 

Міськрада провела всього три тендера на річкові перевезення городян. Визначили трьох переможців. Ось правоохоронці й кажуть, що тільки на одному з тендерів при вартості робіт 1,8 млн грн “вивели” 1,2 млн грн.

За фактом катери працювали максимум 15 днів з графіком з 7 до 20 годин, з яких 6 годин – пікові. У пікові години ходили 4 катери, в решту часу – два. Разом маємо 570 відпрацьованих годин.

Але за документами у чиновників мерії – 1200 відпрацьованих годин, а не 570. Магія. Ніяк інакше!

В результаті нахабною схемою зацікавилася прокуратура Дніпропетровської області , яка після зміни керівництва нарешті стала активніше розбиратися в корупційних оборудках мерії та її чиновників.

Підприємцю Полякову та керівнику КП Міські причали Михайлюку вручили підозру про присвоєння бюджетних коштів на суму понад 1,2 млн грн.

ПОДІЛИТИСЯ