Ми на зв’язку

Підсумки сесії міськради, або як шукаючи корупцію не вийти на самих себе

Для початку розповімо вам жарт цього тижня …

😅У міськраді Дніпра створюють … відділ по боротьбі з корупцією😅

👉Це рішення, яке депутати прийняли сьогодні, на черговій сесії, виглядає особливо чудово на тлі обшуків, які в п’ятницю проводило СБУ в структурах мерії. Йдеться про те, що під приводом “висвітлення діяльності міської влади” близько 130 млн грн могли бути виведені через фірми (ФОПи), в яких силовики вбачають ознаки фіктивності.

😲І це ми ще не згадуємо корупційні скандали, в епіцентрі яких міськрада знаходиться протягом останніх п’яти років😲

🧐Працювати в новому “антикорупційному” відділі міськради повинні будуть цілих 5 осіб. Втім, чиновники міськради вже зараз чітко розуміють, що це – чиста профанація.

❌У міськраді давно існує Управління аудиту і контролю, яке однак не може проконтролювати всі можливі порушення міських чиновників. Команда Громадський Контроль неодноразово писала звернення до Управління і ніякої реакції від них не було😡

Щодо багатьох з чиновників відкриті і розслідувані кримінальні справи, які роками розглядаються в судах. Наприклад, ми писали про те, як досі судять екс-директора департаменту стратегічного розвитку Резника і чинного директора департаменту ЖКГ Грицая (https://bit.ly/2Vf6E93).

👉Серед інших рішень депутати міськради схвалили отримання Дніпром чергових кредитів на 478 млн грн. До речі, загальний обсяг кредитних ресурсів, які отримала влада міста, за 2 роки вже склав 2,7 млрд грн. Ви тільки вдумайтеся. Майже три мільярди гривень кредитів.

🙀Цифра, яку можна співставити з розміром “бюджету розвитку” міста: це ті кошти, які витрачаються на ремонти і оновлення інфраструктури. А віддавати ці позики, страшно сказати, доведеться за рахунок всіх мешканців міста.

👉Також депутати затвердили поповнення статутних фондів низки комунальних підприємств. Зокрема, КП “Дніпровський електротранспорт” отримало 102,5 млн грн, а КП “Міськавтопарк”, яке невтомно розмічає Дніпро місцями під платну парковку – 29,8 млн грн. Характерно, що КП незмінно залишається збитковим, а гроші від водіїв (ті самі 15 грн / год., обґрунтованість яких ГромКонтроль оскаржує в суді) отримує приватна фірма з офшорним корінням.

👉Окрім того, на сесії виділили 68 ділянок землі багатьом цікавим людям і визначили 23 об’єкти нерухомості, які будуть приватизовані. Наприклад, фірма “Трансгосп” зможе приватизувати 1073 кв.м в будівлі на вул.Короленка, 24А (рішення 3.18), дуже недалеко від нового комплексу Женева, які будують “друзі мера” (докладніше про це будівництво ми розповідали тут – http://bit.do/fF95d).

ПОДІЛИТИСЯ