Ми на зв’язку

ГромКонтроль оголошує конкурс антикорупційних розслідувань

ГО “Платформа Громадський Контроль” оголошує конкурс антикорупційних розслідувань щодо способу життя, статків, незадекларованого майна, зловживань службовим становищем, участі у корупційних схемах працівників правоохоронних органів, а саме прокурорів та керівництва обласних та міських прокуратур, керівництва обласної поліції. 

До участі запрошуються журналісти, активісти, представники громадських організацій із Дніпропетровської, Запорізької та Донецької  областей. 

Конкурс проводиться в рамках Проекту “Боротьба з корупцією та проведення реформ на регіональному рівні”, що впроваджується консорціумом організацій під керівництвом ГО “Платформа Громадський Контроль” за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Як взяти участь?

Заповнити заявку разом із посиланнями на 1-3 розслідування, готових до публікації, протягом періоду дії конкурсу, а саме від дня публікації даного оголошення до 19 січня 2020 року: https://tinyurl.com/qvlbo7u 

Процедура відбору авторів та розслідувань

Раз на тиждень надіслані заявки разом із розслідуваннями будуть розглядатись та оцінюватись. Автори найкращих статей отримають запрошення для їх публікації на ресурсах ГО “Платформа громадський Контроль” та винагороду від 6000 до 14 000 гривень.

Розслідування може публікуватись як від імені Громадського Контролю, так і за авторством розслідувача. 

Крім того, автори мають надати підтримку при публікації розслідування у друкованих або онлайн-виданнях та/або в соціальних мережах.  

Вимоги до учасників конкурсу та розслідувань: 

  • автор постійно проживає або здійснює свою діяльність у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій  областях; 
  • профільна журналістська освіта не обов’язкова
  • роботи мають супроводжуватись посиланнями на документи, витяги  з електронних систем, відео-докази, реєстри чи масиви даних, що підтверджують факти, викладені в розслідуванні. 
  • один учасник може подати від 1 до 3 робіт у текстовому або відео-форматі.

Розмір винагороди: 6 000 – 14 000 грн.

Конкурс передбачає надання до 15 винагород.

Звертаємо увагу, що переможці конкурсу мають самостійно сплатити податок на доходи фізичних осіб – 18% та військовий збір – 1,5% згідно з діючим законодавством України.   

Розслідування будуть оцінюватись за якістю викладу факту правопорушення (хто і яким чином вчинив корупційне правопорушення, які наслідки та збитки воно нанесло), аналітичністю дослідження (рівень аналізу даних), глибиною розслідування проблеми (аналіз прихованої інформації, мережі зв’язків фігурантів, логічність причинно-наслідкових зв’язків, шляхи вирішення проблеми), привабливістю подачі матеріалу (стиль, візуалізація), зрозумілістю викладу сюжету. 

Умови співпраці:

  • із відібраними авторами укладатиметься грантовий договір на передачу статті/відео-ролика, за умови надання копії паспорту та ІПН автора.
  • кожна стаття перед публікацією проходитиме редакційну перевірку та фактчекінг
  • сплата винагороди відбудеться після публікації фінальної версії розслідування.
ПОДІЛИТИСЯ